Mallorca: activiteiten, tours en excursies (2023)

Prijs (per volwassene)

Hoteltransfer

Categorieën

(Video) Top 10 Best Tours and Excursions In Punta Cana Dominican Republic

Ticketopties

(Video) THE NICEST HOTEL We've Ever Stayed at (FULL TOUR) - Sapa, Vietnam

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (1)

Excursies & Dagtrips

Dagtocht Mallorca met Port de Soller en Sa Calobra

Er is iets heel speciaals aan deze tocht in Noord-Mallorca. De manier waarop je alles ziet, is al bijzonder. Je reist zowel per bus, trein, tram en boot door Soller, Port de Soller en Sa Calobra. En je hebt ook nog een lokale expert die je rondleidt. Een van de gidsen, Juan zegt: 'Ik ben geboren en getogen op Mallorca, en woon al jaren in de regio Soller. Je gaat naar speciale plaatsen die de meeste bezoekers over het hoofd zien.'Stap op de 100 jaar oude Soller trein met haar antieke houten wagons en koperen ornamenten, en zigzag door het Tramuntana gebergte, UNESCO werelderfgoed. Je waant je in een andere tijd. En omdat de trein elektrisch is, is het een duurzamere manier van reizen. In de tram die Soller met Port de Soller verbindt, passeer je onderweg sinaasappelgaarden en smalle paden achter huizen. En als je tips van insiders wil, kan de lokale gids je de beste restaurants aanbevelen als je de echte keuken van het eiland wil proeven.Je hebt vrije tijd om te lunchen. En dit is een mooie gelegenheid om regionale producten te proeven waar Soller beroemd om is - sinaasappels, ijs en hun eigen hoog aangeschreven Soller garnalen. De tocht van Port de Soller naar Sa Calobra is per catamaran. Op dit ongelooflijk mooie strand, met er omheen kliffen, spreid je even je handdoek uit om te chillen. Verderop vind je de grot Torrent de Pareis en daar is de natuur op haar ruigst.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,en,fr,nl

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (2)

Excursies & Dagtrips

Oost-Mallorca Tour met Arta Grotten en Aloë Plantage

Glooiende heuvels, eindeloze olijfboomgaarden en romantische heuveldorpjes - het Serra de Llevant gebergte in het oosten van het eiland biedt je een onovertroffen momentopname van landelijk Mallorca. Je bezoekt een aloë vera boerderij, een wekelijkse plattelandsmarkt en een grottenstelsel in één geweldige dag. Elisabeth, een van onze deskundige gidsen, zegt: "Als ik bezoekers van thuis heb, neem ik ze mee naar dezelfde plaatsen die op deze tour worden bezocht - dit is het authentieke Mallorca.'s Ochtends bezoek je een boerderij in de buurt van Santa Margalida. Deze is gespecialiseerd in het kweken van biologische aloë vera - een cactusachtige plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige en helende eigenschappen. Het wordt gebruikt als een belangrijk ingrediënt in producten voor de behandeling van zonnebrand en andere kwalen. Je komt alles te weten over deze toepassingen tijdens een rondleiding op de plantage, die werk biedt aan de plaatselijke bevolking en bijdraagt tot de regionale economie. Dan struin je over de markt van het hoger gelegen Arta. Het is een genot om de over de smalle geplaveide straatjes te struinen en de kalkstenen huizen met gekleurde luiken te bekijken. Elisabeth zegt: "Arta is een prachtig dorp, en op de boerenmarkt vind je veel plaatselijke lekkernijen. En bij het Sant Salvador heiligdom kijk je prachtig uit over het omliggende platteland.Na vrije tijd voor de lunch, gaan we naar de kust om in de middag de Arta Grotten te bezoeken. Je zou het voor de setting alleen al doen - een landtong met uitzicht op een charmante baai. Binnen verken je het labyrint van grotten, met stalactieten en stalagmieten die worden verlicht door een geavanceerd verlichtingssysteem.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,en,pl

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (3)

Excursies & Dagtrips

Grotten van Drach, Parelfabriek en Markt Tour

Op deze halve dagtocht bezoek je de bekende Majorica parelfabriek van het eiland en duikt vervolgens in de grotten van Hams. Je kunt er niet alleen prima even zomerzon vermijden, maar je kijkt ook je ogen uit op de geheimzinnige grotten en onderaardse meren die tot leven worden gebracht door muziek en lichtshows.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,en,fr

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (4)

Excursies & Dagtrips

De stranden zijn ver van Valldemossa - en misschien heeft het daarom zijn tijdloze schoonheid heeft behouden. Op deze halve dagtocht bezoek je deze historische bergplaats, net het paleis van Son Marroig om het indrukwekkende uitzicht langs de westkust van Mallorca te ontdekken. Ramon, een van onze lokale gidsen, zegt: "Son Marroig is alleen al vanwege zijn geschiedenis een bezoek waard, maar de locatie is zo romantisch dat veel Mallorcanen hier trouwen.Son Marroig is zelf een liefdesverhaal - dat van aartshertog Ludwig Salvator voor het eiland Mallorca. Deze telg van de Oostenrijkse Habsburgers hield er zo veel van dat hij het landgoed kocht en het het grootste deel van zijn leven bezat. Hij was onder de indruk van het uitzicht op de landtong van Sa Foradada en de azuurblauwe Middellandse Zee - het uitzicht is zo mooi dat het wordt gerekend tot 's werelds top 10 van kustgezichten. Je komt alles over hem te weten tijdens een rondleiding door het paleis, dat een intrigerende verzameling artefacten over hem bevat - hij was een vermaarde natuurbeschermer, een man die zijn tijd ver vooruit was. En je maakt de ene na de andere selfie in het witmarmeren paviljoen waar geliefden elkaar het jawoord geven.Het korte stuk naar Valldemossa is kronkelig en je kijkt onderweg je ogen uit. Wandel door de met planten omzoomde steegjes en bezoek misschien het Charterhouse. De klassieke componist Frédéric Chopin verbleef hier een winter, en het heeft historische salons en een leerachtige bibliotheek. En je hebt genoeg tijd om een kopje koffie te drinken in een familiecafé. Ramon voegt hieraan toe: "De dorpen in het Tramuntanagebergte zijn zo goed bewaard gebleven dat het hele gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat."

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,en,fr,nl,pl

(Video) Pure Salt Hotel Port Adriano, Spanje, Mallorca - Executive VIP Travel

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (5)

Activiteiten

Dagtocht Formentor Strand met Lokale Gids en Lunch

Het strand van Formentor is een van de meest afgelegen en exclusieve stranden van Mallorca, omzoomd door dennenbomen. Een tocht naar dit strand vol legenden en beroemdheden is geen gewone dag aan het strand. Ligstoel, parasol en lunch zijn inbegrepen. En het enige wat je hoeft te doen, is je zwemspullen inpakken. Tomeu, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het strand van Formentor is zo verleidelijk dat Agatha Christie uitriep: "Dit is waar ik naar op zoek was", toen ze het voor het eerst zag".Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar het schiereiland Formentor, het meest noordelijke puntje van Mallorca. De grillige kust bestaat uit steile kliffen, af en toe doorbroken door moeilijk bereikbare inhammen. Het heeft maar één zandstrand - Formentor. Van de lokale gids hoor je alles over het strand, dat dankzij het luxueuze Hotel Formentor een trekpleister is geweest voor de rich and famous sinds de opening in de Swinging Twenties van de vorige eeuw. Naast Christie kwamen ook Audrey Hepburn, Charles Chaplin en Winston Churchill hier om te ontspannen. Het hotel stond zelfs op het programma van de wervelende huwelijksreis van prins Rainier en Grace Kelly.En als je dan bent neergestreken op het strand, dat 1 km lang is en omringd door geurige dennenbomen, werk je aan je kleurtje op je ligstoel onder een parasol in een exclusieve zone. Een gratis glas witte wijn helpt je in de stemming te komen. En om het helemaal af te maken, krijg je een tweegangenlunch in een restaurant aan het water, met typische Mallorquinse gerechten.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,en,fr

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (6)

Excursies & Dagtrips

Rondleiding door de Grotten van Hams met Bezoek aan Dinosaurland

Je vindt niet gemakkelijk een leuker familie-uitstapje op Mallorca als deze combitocht naar de Grotten van Hams en Dinosaurusland. Het is een bloedstollende en dramatische tocht naar de prehistorie van het eiland, waar j mond openvalt van Genesis en Titanosaurus. Marga, een van onze lokale gidsen, zegt: "Deze tour spreekt echt tot de verbeelding als je van een van de oudste attracties van Mallorca gaat, de 10 miljoen jaar oude Grotten van Hams, naar een van de nieuwste, de onlangs geopende Dinosaurland."De grotten van Hams mogen dan miljoenen jaren oud zijn, maar ze werden pas vorige eeuw ontdekt. En sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de topattracties van het eiland. Terwijl je de drie belangrijkste grotten verkent, kom je van alles te weten over de oorspronkelijke bewoners van het eiland. De halfopen Ronde Grot, met zijn botanische vegetatie, doet denken aan de Jura - en je krijgt trek als je ziet wat er binnen is. In de Blauwe Grot hoor je met de audiovisuele timelapse documentaire 'Genesis' de geschiedenis van Mallorca vanaf de oerknal tot vandaag. En de Classic Cave, een netwerk van 12 kamers, is een en al mysterie. Ook luister je naar een rustgevende op Venetië geïnspireerde muziekshow.Het kalme maakt plaats voor het ruige in Dinosaurland, waar je tussen de meer dan 100 levensgrote replica's van dinosaurussen loopt, waaronder de mythische Titanosaurus van meer dan 50 m lang. Sommigen beschouwen hem als de grootste diersoort. De kinderen kunnen zich ook als paleontoloog uitleven, spelletjes en puzzels doen of tekenen. Een geweldig dagje uit voor de hele familie.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,da,en,fi,+6 fr, nl, it, no, pl, sv

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (7)

Excursies & Dagtrips

Mallorca Tour met Fornalutx, Son Marroig en Wijnproeverij

Als je de culturele kant van Mallorca wil ontdekken, dan is deze exclusieve adults-only tour iets voor jou. Je bekijkt juweeltjes zoals het bergdorp Fornalutx, het paleis van Son Marroig, Sa Foradada. En proeft de wijnen van wijnmakerij. Marga, een van onze plaatselijke gidsen, vertelt: "Een Oostenrijkse vorst werd zo verliefd op het uitzicht van Sa Foradada dat hij het landhuis kocht dat erop uitkeek en er zijn paleis van maakte. Tegenwoordig is het een favoriete trouwlocatie voor Mallorquinse stellen."Op deze dag heb je cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden in overvloed. Eerst maak je een rit door het Tramuntana gebergte, op weg naar Fornalutx. Omringd door sinaasappel- en citroenboomgaarden, is het een en al authentieke Mallorquinse charme. Geen wonder dat het vaak een van de mooiste dorpen van Spanje wordt genoemd. Je bekijkt alles op je gemak als je rondslentert in de smalle, geplaveide straatjes. En voor souvenirs zit je goed in de handwerkwinkels.En verder ga je, naar Son Marroig, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgse aartshertog Ludwig Salvator. Bewonder de kunstvoorwerpen en antiquiteiten, en wandel door de tuinen. Bij Sa Foradada met zijn omliggende kust kijk je je ogen uit - niet voor niets heeft National Geographic het uitgeroepen tot een van 's werelds 'Top Ten Best Ocean Views'. Ten slotte kom je aan in Bodega Ramanya, een familiebedrijf dat enkele van de beste rode, witte en mousserende wijnen van het eiland produceert. Dat beoordeel je natuurlijk zelf met een proeverij waar je lokaal geproduceerde snacks bij krijgt. En op de terugweg via Valldemossa staan je nog meer uitzichten van topklasse te wachten.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de

Pretparken

Marineland met Transfer

Als je een dag pret wilt voor de hele familie, dan is Marineland iets voor jou. Het is het enige waterpark met dierentuin van Mallorca en het barst uit zijn voegen van de attracties. Denk daarbij aan dolfijnen- en zeeleeuwenshows waarbij je op het puntje van je stoel zit. Ook zijn er drie keer per dag exotische vogelshows.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,da,en,fi,+6 fr, nl, it, no, pl, sv

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (9)

Must-do

Pretparken

Palma Aquarium met Transfer

Een van de leukste dagtochten voor de hele familie: het Palma Aquarium. Je mond valt open bij het zien van al die vissen en volop andere attracties, zoals het nieuwe 3D Aquadome zoals de 3D Aquadome - waar je bultruggen op film ziet. En als je de PLUS-optie kiest, krijg je er allerlei extra's bij.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,da,en,fi,+5 fr, nl, no, pl, sv

(Video) Fun Things To Do In Oahu, Hawaii Top 10 Must-Do Activities

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (10)

Must-do

Tickets en evenementen

Aqualand Waterpark met Transfer

Met zijn lange, warme en zonnige dagen in de zomer, is Mallorca bij uitstek geschikt voor het hightech waterpark. Dit is een dag plezier voor zowel jong als oud. Geniet van de waterpret van Arenal Waterpark, met transfer en toegang tot het park. En wat denk je van het relaxte PLUS Pakket?

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

en

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (11)

Must-do

Excursies & Dagtrips

Exhibit Show Son Amar met Transfers

House of Son Amar brengt al meer dan 45 jaar zijn spectaculaire entertainment naar de kust van Mallorca. En dit jaar is het terug, groter dan ooit. Met een cast van artiesten en acrobaten die vroeger deel uitmaakten van het wereldberoemde Cirque du Soleil en een soundtrack van de beste dj's van Europa, is Exhibit een spiksplinternieuwe show waar je met open mond naar kijkt. Je stapt het terrein van een groot Mallorcaans landhuis op en je wordt begroet door een Bellagio-fonteinenshow in Las Vegasstijl voordat je plaatsneemt in het theater. Je kiest uit alleen zitplaatsen voor de show, een vleugje extra met de optie cava en chocolaatjes. Of je kiest voor de VIP Experience - je krijgt de beste zitplaatsen op comfortabele banken, plus Moët & Chandon champagne.En vanaf dat de show begint, is het moeilijk om stil te blijven zitten. Je danst en lacht de hele show. De glamour schittert je tegemoet als de cast live muzieknummers, klassiek cabaret en acrobatische hoogstandjes combineert. Dit is een avond met een ster voor de hele familie.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,en,fr

Mallorca: activiteiten, tours en excursies (12)

Must-do

Tickets en evenementen

Western Waterpark met transfer

Het is wild en woest en het is Mallorca's enige waterpark. Western Waterpark is meer dan alleen kicks en opwinding: het is zo geweldig dat je van de ene naar de andere attractie rent. Er zijn gedeelten met glijbanen voor de kinderen en voor de daredevils, zoals The Beast, Mallorca's grootste vrije val.

Gratis annuleren

Beschikbaar in:

de,es,da,en,fi,+6 fr, nl, it, no, pl, sv

Wat te doen in Mallorca

(Video) Dit zijn de 12 Mooiste Plekken van Gran Canaria!

FAQs

Can you do a day trip from Mallorca to Ibiza? ›

Enjoy a day trip to Ibiza with the direct ferry from Palma de Mallorca. It takes about 2 hours to reach the port of Ibiza Town and you have almost a whole day to explore the lively capital of the neighboring island.

What is Mallorca known for? ›

Mallorca is known for its beautiful coastline, secluded coves, limestone mountains, Spanish architecture, wineries and fresh produce farms, and stunning beaches. From quaint mountain villages to dynamic nightclubs, you'll have no trouble finding an adventure that matches your mood and liking.

Can you drive around Mallorca? ›

Mountainous and packed with twisty roads, beautiful beaches and lucious scenary, driving in Majorca is enjoyable and the roads are quiet. The longest route is 312 kms (193 miles) running in a loop around the island, so you can get around the whole island parameter in around 6 hours (non-stop).

Which is better Mallorca or Ibiza? ›

Overall, Ibiza has better weather for a longer period of time over the year and can be enjoyed in the months around peak season, but if you're after really hot and humid Mediterranean weather for a holiday then Mallorca is the better choice.

What is the best time of year to go to Mallorca Spain? ›

As one of Spain's Balearic Islands, Majorca has a typical Mediterranean climate with lots of heat in the summer and mild, stormy weather in the winter. The best time to go to Majorca is in the summer months from June to September. The weather is very warm, with highs of 30°C in August.

How long is the ferry ride from Mallorca to Ibiza? ›

How long is the ferry ride from Mallorca to Ibiza? The duration of the direct ferry trip from Mallorca to Ibiza ranges from 2 to 4 hr, depending on the type of vessel (high-speed or conventional).

Is a day trip to Ibiza worth it? ›

Explore the blue waters, visit the aquarium, or swim, snorkel and paddle on the northern coastline of the Ibiza island. This is worth a day trip because of the unexplored parts you will miss out while partying on the one day in Ibiza, so it's a good idea to add an extra day to enjoy some pristine beaches and good food.

Is one day enough for Ibiza? ›

Ibiza has a well-earned reputation as Spain's party capital, but it also appeals to beach lovers and outdoor adventurers. With only one day on the island, you'll still have enough time to get a taste of history, nature, and nightlife. Here's how.

How can I spend one day in Ibiza? ›

10 Things To Do in Ibiza by Day
  1. Get back to nature (on the way to the beach) ...
  2. Take in some tipsy delights. ...
  3. Stonehenge Ibiza style. ...
  4. Discover Formentera. ...
  5. Dive into the past in Dalt Vila. ...
  6. Explore some lost caves. ...
  7. Try your hand at some water-sports. ...
  8. Go bird watching at the Ibiza Salt Flats.

Videos

1. Athens, Greece Walking Tour - 4K - with Captions & Binaural Audio
(Prowalk Tours)
2. 10 Best Places to Visit in Africa - The Ultimate Travel Guide
(Travel Droner)
3. HALIFAX TRAVEL GUIDE | 25 Things TO DO in Halifax, Nova Scotia, Canada
(Samuel and Audrey - Travel and Food Videos)
4. Skiathos island, top beaches and attractions! Exotic Greece travel guide
(Tourismos Travel Guru)
5. Pavliani, Greece 4K: Natural Park, top activities & sights | Travel Guide
(Tourismos Travel Guru)
6. 50 Things to do in Buenos Aires Travel Guide
(Samuel and Audrey - Travel and Food Videos)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated: 12/28/2022

Views: 6816

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.